În strãinãtate (IV)

IV.   Le matin

În Geneva, pe stradã, sunt un fel de doua feluri de cutii din fier în care sunt puse ziare, dese ori cutiile acestea sunt acoperite cu o usitã. Dacã ziarul e pe bani, tu introduci banii în gãuricã si-ti iai ziarul. Însã ce descoperire am fãcut eu, usita se deschide oricum, chiar dacã nu pui bani. Ba chiar am vãzut boxe de acestea cu ziare fãrã usitze si deci fãrã nici o protectie, însã oamenii nu le furã, introduc banii si-si iau ziarul. Eu stau si mã gîndesc, oare cînd o sã ajungã si la noi asta?

Din aceeasi serie. Este aici o patiserie în care intri, îti iei farfuria si treci prin toatã patiserie si-ti iai ceea ce vrei sã mãnînci. Mese îs vre-o 10 min si aproapte întotdeauna ocupate. Nimeni nu se uitã ce-si ia fiecare. Dupã ce te-ai servit shi AI MÎNCAT, te duci la casã, le spui frumos ce ai mîncat si plãtesti. Aceeasi întrebare, oare e posibil sã avem si la noi asa ceva?

Sau vreti una si mai fainã. Am auzit de un fel de cafenea-bar, dar nu la Geneva ci in Neuchatel. Sistema lor e asa: în bar toatã seara trec platouri cu diferite feluri de tartine, fiecare tartinã are un betisor în ea, un fel de scobitoare. Tu mãnînci cîte tartine vrei, numai trebuie sã pãstrezi scobitoarele într-o farfuricã micã, cu care te duci la casã la sfîrsitul serii pentru a plãti în functie de numãrul scobitoarelor din farfurie 😀 😀 Gata nu mai zic nimic 😉

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s