Legenda Toamnei (dramã)

Legenda Toamnei (Fr.Légendes d’automne, Angl. Legends of the Fall)

Legende d'automneEste un film bazat pe nuvela lui Jim Harrison. Actorii principali Anthony Hopkins, Brad Pitt, Aidan Quinn si Julia Ormond.

Istoria e despre trei frati Alfred(Aidan Quinn), Tristan(Brad Pitt) si Samuel, care au fost crescuti de tatãl lor William Ludlow (Anthony Hopkins), colonel în rezervã. Timpul trece, bãietii sunt mari si într-o zi cel mai mic dintre frati, Samuel aduce acasã logodnica lui pentru a o prezenta la întreaga familie. Susannah (Julia Ormond), o fatã cultivatã, frumoasã, modestã place tuturor. Primul rãzboi mondial izbucneste si Samuel o hotãrît sã meargã la rãzboi, fratii nu-l lasã singur. Toti trei pleacã la rãzboi. « Avea si dînsul trei feciori si au plecat toti trei deodatã, la tabãrã sãrmanul tatã, ce griji pe dînsul ce fiori, cãci se gîndea cã-i greu rãzboiul, n-ai timp sã simti cã mori » (A cui sunt versurile?).legendes-d-automne-1994-10-g

Samuel moare, aceasta marchiazã toatã familia. Tristan, cel mai viteaz dintre ei, suportã aceastã moarte foarte greu, considerînd cã nu a fost capabil sã-si protejeze mai bine fratele.

Mai departe nu povestesc, doar dacã se gãsesc oameni care nu au vãzut filmul si vor ca sã continui.

De ce m-a impresionat pe mine filmul asta?

img-brad-pitt-dans-legende-d-automneIstorioara e tare interesantã, actorii faini si joacã bine, dar cel mai mult cred cã mi-a plãcut dragostea prezentã în acest film. Tristan e o personalitate foarte puternicã dar si dificilã, enigmaticã. Eu îl vedeam ca pe un cal sãlbatic foarte frumos, dar pe care nu-l poti apropia. Mi-a plãcut cum e redatã dragostea Susannei, un sentiment puternic ce te sufocã de durere, o vesnicã asteptare si frustrare. Un tip de sentiment ce te lasã întotdeauna singurã…

Care a fost momentul care v-a plãcut vouã cel mai mult?

Publicités

4 Replies to “Legenda Toamnei (dramã)”

 1. Superb…..pe mine acest film m-a impresionat cu multe multe aspecte!!!! Cel mai mult probabil dragostea dintre copii si parinte, care a fost redata atit de minunta incit te face sa te gindesti la ce conteaza cu adevarat pe lumea asta!!!!!!
  Tristan…..cred ca daca nu era Brad Pitt, mi-ar fi trezit sentimente de admiratie si oroare in acelasi timp…..dar asa….as fi vrut sa mor in bratele lui!!!!
  O alta idee interesanta….care ar trebui de vîrît bine in cap….si anume: mereu trebuie sa ai grija ce-ti doresti….daca cineva ar avea de suferit din asta, si daca nu e sa fie pai las-o balta!!!Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar mai este o vorba nu stiu acui si de unde: daca ai ceva ce-ti doresti foarte mult da-i drumul, daca se va intoarce iti va apartine, daca nu, nu ti-a apartinut niciodata!!!! Cam asa e si povestea de dragoste dintre Tristan si Sussanah!!!!

  1. Foarte bine ai spus despre dragostea lui Tristan si Sussanah. Pentru asta cred ca mi-a plãcut cel mai mult personajul lui Tristan, pentru ca el nu a apartinut niciodatã nimãnui. Am impresia cã sunt un tip de oameni pe care nu poti sã-i simti niciodatã alãturi. Dacã sunt, e pe un scurt moment si trebuie sã-l apreciezi. Nu pierde timpul pentru a-l opri, timp e putin, trãieste-l bine mãcar pe cel ce-l ai!
   Dacã bine am înteles, dupã pãrerea ta e bine sã lasi baltã fericirea care crezi cã e a ta din momentul în care cineva suferã, întotdeauna cineva v-a suferi. Explicã mai bine, dacã am înteles gresit.
   Merci de comentariu

 2. So….dece intotdeauna? Nu este adevarat…..cred ca procentajul perechilor care ramîn impreuna si in urma carora nu ramîn suflete zdrobite e destul de mare nu crezi? Nu poate sa mearga struna cind din urma ramîne urma de tristete si suferinta si lacrimi si vieti zdrobite…..nu pot sa explic mai mult aici……cauta in alta parte 🙂

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s