Adulterul

Fetelor iatã am discutat cu cineva care mã întreabã dacã sotul m-ar însela l-as ierta?
Vã pun si vouã aceastã întrebare. Un bãrbat care însealã o datã, înseamnã cã o s-o mai facã? De-al iertat, nu de-al iertat? Te simti trãdatã, sau depinde de situatie.
Dacã puteti rãspundeti si da-ti sfaturi cunoscutei mele 🙂

Publicités

15 Replies to “Adulterul”

 1. Salut Natalita…dat fiind ca stiu ce inseamna o infidelitate si ce implica ea……nu l-as ierta, pentru nimic…sau chiar daca la un moment dat cineva poate incurca iertarea cu obisnuinta ideii…atunci de uitat sigur nu se uita…si e ca o piatra intre cei doi…..Asa ca, daca pentru prietena ta e important sa-l aiba alaturi cu orice pret, atunci sigur ca il iarta si inca cum…iar daca il considera un nemernic din anume aceasta cauza atunci…nu are rost pentru ca sunt putine sanse sa nu mai repete faza……iar….si nu iar, dar ar fi cam principalul lucru la care ar trebui sa se gindeasca Ea…dece a inselat-o? |Daca i-a placut persoana respectiva atunci e clar….iar daca a facut-o pentru ca lipseste ceva intre ei atunci tre de analizat situatia in doi….aici pina maine dimineata poti discuta….eu personal iubitului meu i-as face valizele in clipa care aflu….ko vsem certiam!!!!

 2. Merci mult Ana pentru pãrerea ta sincerã. În cazul meu, nu pot sã folosesc nici cuvîntul « l-as ierta », aici nu este o chestie de iertat sau nu, pentru cã pentru mine relatia lui exterioarã nu ar insemna un pãcat mortal si nu de aceea cã nu-mi pasã, ci de aceea cã trebuie sã existe o explicatie.
  Posibil am o prea mare încredere în mine.
  Sunt 2 variante: 1. el mã însealã, cãci a întîlnit o altã femeie pe care o iubeste. Si aici se pune întrebarea, cum procedeazã? hotãrãste sã plece?
  2. variantã, el mã însealã, cu o persoanã, care îi dã ceva la moment, dar totusi considerã cã are o relatie cu mult mai serioasã cu mine.
  si chiar este si a treia varianta – mã însealã într-o searã cu o fatã pe care nici mãcar nu o stie prea bine, sã spunem accidental.
  Toate aceste variante implicã situatii diferite si reactii diferite.
  Sfatul meu fetelor, sã nu luati aceasta ca pe o trãdare sau un sut in fund. Pentru cã în mare parte, nimeni din bãrbatii vostri nu vã însealã cu intentia de a vã face rãu.
  Si tocmai aici ajung la tema mea preferatã feministã. Fetelor trãiti viata voastrã în asa fel în care sã nu spuneti vreodatã « eu ti-am dat cei mai frumosi ani ai tineretii mele, ti-am facut copii, am cedat la cariera mea, nu mai reusesc sa am grija de mine, din cauza grijei pentru tine (si aici apar cãmesile, spãlatu, curatu) ca sã ajung ca TU sã mã înseli cu altele ». Construitivã viata încît sã nu vã simtiti niciodatã trãdate!!!

 3. Natali…..accidental nu exista….accidental poti sa calci pe ceva urit mirositor!!!! 🙂 Dar sa ai o relatie cu cineva de o noapte si sa spui ca ….vai nu am vrut…cum s-a intimplat? Bull shit…si varianta cu…eram beat/ beata tot nu merge!!! O faci pentru ca iti doresti, pentru ca vrei s-o faci!!!!
  Si la urma urmei..despre ce vorbim noi aici…sunt perechi care nici prin cap nu le-a trecut vreodata sa se uite la cineva, dapu inca sa mai vrea ceva!!!
  Daca ti se ofera tot ce iti doresti si daca nu iti lipseste nimik…dragoste, pasiune care nu e mai putin importanta…atunci nu ai ce cauta prin `strachini`!!!

 4. P.S…dupa cele scrise….si contrar celor scrise tin sa mai adaug faptul ca am citit undeva…ca infidelitatea este genetica si este bine inscrisa intr-o gena…daca gasesc sursa numaidecit ti-o transmit!!!

 5. Tania eu tot nu consider cã este ceva accidental, dar asta necesitã o altã mare explicatie si comentariu, nu am vrut sã intru în detaliul ãsta cînd am fãcut comentariul.
  Nu este nimic accidental, poate fi un concurs de circumstante…

 6. eu nu o sa filozofez prea mult, dat fiind ca nu sint femeie si mai ales ca slava Domnului nu mi s-a intimplat inca sa gust din amaraciunea tradarii….
  ….iat ce zic femeile despre Durerea Femeiasca:

 7. …si inca ceva,
  din tot ce am citit mai sus, voi nu admiteti ca a gresi e omeneste… si apoi si femeile calca pe bec nu de mai putine ori si atunci barbatu urmeaza sa faca valiza sau sa se mai gindeasca ?!?!?! cum va uitati la asta…

 8. A gresi e omeneste atunci cind nu o faci intentionat….cind se intimpla fara sa vrei….Sa fii infidel inseamna sa doresti si sa fii foarte constient de ce va urma si de ce implica in sine o tradare!!!! Cel mai penibil, mi se pare sa tradezi si sa spui ca nu am vrut, nu stiam ce fac…bla bla bla!!!

 9. Daca o faci…tradezi…oricum, stiind ca tradez,i pentru ca persoana tradata nu se asteapta la asta si are incredere ca-i esti fidel pina la moarte, sau nu? Pentru tine poate nu pare a fi tradare dar pentru acel ce nu se asteapta la asta din partea ta e o tradare….si se va simti mult timp tradat….tradata dragostea, visurile, planurile,timpul petrecut impreuna, juramintele de la biserica, asta in cazul celor casatoriti desigur…tradat increderea!!!

 10. Deci….voiam sa povestesc ceva…vis-a-vis de toate lucrurile care s-au scris aici!!! Nu cred ca cineva s-a referit doar la barbati….eu cel putin ca femeie…m-am referit la tradarea din partea barbatului! Dar buna dreptate are Vasco cind spune ca si femeile o i-au razna si de tot! Din propria experienta..adica din cunoscute si auzite, vreau sa va spun ca niciodata nu stii la ce sa te astepti din partea oamenilor! La prima vedere te-ai uita….dar nu poti sti cu siguranta ce se ascunde dupa masca care o purtam in fiecare zi!
  Oamenii, si zic cu siguranta Oamenii inseala in stinga si in dreapta!
  De fiecare data ma socheaza cind aud povesti din astea dar este realitatea, care ne inconjoara si care noi poate nu vrem sa o vedem!
  Iata bunaoara…o persoana foarte apropiata mie, cu de toate, ok…e barbat…dotat cu de toate de la natura, fara defecte, sigur pe sine, destept, cu succese profesionale, cu casa cu doua etaje, cu catel :), cu slujba foarte bine platita, cu gusturi rafinate, om care stie sa se distreze si sa guste din plin din bucuria vietii….se indragosteste….se casatoreste si maxim intr-un an divorteaza…si nu asa pur si simplu din pod, dar scumpa sotie isi gaseste pe altcineva, si nu asa de foaie verde dar cind pisica nu-i acas, soarecii joaca pe masa!!! Si habar de grija ca ar putea fi prinsa! sa zici ca nu i-a oferit ceva…dragoste si pasiune si sex, de toate..si bani si masini si casa si gradina si orice si-a dorit….si artificii la nunta…si nu e un mosneag pe care cu chiu cu vai sa-l suporti, pentru toate astea…sa-l iubesti si sa tot iubesti asa barbat! Iaka na….tradare…si inca de care!!! Pai aceste barbat adevarat…i-a facut a doua zi bagajele si atrimis-o hat departe!!! Si asta merita orice persoana care procedeaza in asa hal…
  O alta situatie…diferita, am cunoscut cind femeia, plictisita de monotonia si de lipsa fluturasilor in stomac cind te saruta sotul mergea super indragostita la un dentist doar, doar sa-l mai admire macar o zi….As vrea si eu sa ma indragostesc de un denstist si sa merg cu placere la el…ca al naibii de tare ma tem de ei!!! 🙂
  Si o alta cunoscuta…care cauta si tot cauta pe la stinga, dreapta ceea ce nu a gasit in casnicia la care a visat multi ani….careia ii lipsesc poate lucruri elementare, poate un barbat adevarat, poate o dragoste pe viata, poate…un sprijin, poate pe cineva carui sa se daruiasca si sa simta ca merita!!!
  Asa ca oameni buni…iata tradari sunt diferite….motive sunt diferite, si vinovati sunt diferiti…barbati femei….pina la urma cred ca motivul este cel care incununeaza opera savirsita de bunavoie si nesilita de nimeni!!!! Iar dupa aceasta…daca persoana cu musca pe caciula si are nevoie de iertare…cred ca in dependenta de motiv…se poate dobindi!!!!

 11. Fain Tania ai scris 🙂 si exemple multe ai dat, merci. Dar referitor la iertare, mã gîndeam cã aici nu ai ce ierta, aici ori accepti ori nu. Cãci ierti pentru ceva accidental, dar cum ai spus tu, în adulter nu este niciodatã – accident. Ai înselat pentru cã ai vrut (ai vrut sã fii cu altcineva, mãcar si pe un scurt moment).
  Dar referitor la religie si culpabilitate, ati stiut cã în natura umanã nu era înscris traiul si fidelitatea unei singure persoane. Dacã cineva se intereseazã de istoria sexului o sã vedeti cã strãmosii nostri, pînã la aparitia religiei deloc nu au trãit asa.

 12. Corect…intradevar…iertare nu este in infidelitate…accepti si traiesti cu asta toata viata, caci nu se uita!!! Incerci doar sa intelegi persoana respectiva si sa traiesti cu tradarea ei…dar eu stiu ca sunt oameni si chiar foarte multi, poate chiar toti care au capacitatea extraordinara de a inchide aceste trairi intr-o cutie din care nu le mai scot niciodata…si am uitat, ca sigur in psihologie era un termen pentru asta…..dar uneori aceste sentimente bine ascunse, ies la iveala, cind nici nu te astepti si mai ales in momente de tensiune…si vai si amar atunci de tine!!! Asa ca….cel mai bine e sa faci profilaxie tradarii si fiecare parte implicata intr-o relatie stie foarte bine ce trebuie sa faca si ce asteapta cealalta parte…depinde doar sa vrei! Si atunci totul va fi bine! E ca si cum ai minca usturoi pe timp de epidemie de gripa!!! Daca tot suntem in sezon!

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s