Varza

Asa fetelor si bãietilor, iatã am cãutat articole despre varzã si am gãsit cã, întradevãr e bine de gãtit varza si de aruncat prima apã, apoi îl puneti în borsh sau faceti « capusneac » (precis trebuie sã fie o denumire în românã pentru felul ãsta de mîncare :D).

Varza gãtitã este mai digestã decît cea crudã (care poate provoca balonãri), dar oricum are foarte multe vitamine si e bun împotriv cancerului de sîn, ovare, col, ulcerului si maladiilor cardiace.

PS. vorbesc cu Kiril si el m întreabã « ce faci? » si eu rãspund « iaca mã chinui cu varza, unii zic cã e rea pentru sãnãtate, atlii cã e bunã… », la început nu întelesese, care varzã, decînd pe mine mã intereseazã asa ceva🙂 dar dupã asta rîzînd a zis « da, varza asta e o mare problemã, cautã mai departe »😀😀😀

 

4 Commentaires

Classé dans Retete si produse "bien-être"

4 réponses à “Varza

  1. Tania

    Multumesc…interesanta informatie…desi banal pentru unii foarte utila pentru acei care au mincat o viata varza si habar nu au avut de asa ceva!!!
    Iar ca sa continuam lista cu sfaturi culinare…iata eu recent am gasit asa sfat bun: Otet balsamic…..foarte traditional in Italia, este mai gustos, mai bogat in nutrienti si mai sanatos ca cel oisnuit sau de mere!Ajuta la slabit, faciliteaza digestia, are proprietati anti colesterol, anti imbatrinire si regleaza tensiunea, amelioreaza afectiunile ORL si lupta cu osteoporoza….mai pe scurt puneti-va oameni buni pe otet balsamic!!! Pare a fi elixirul alimentatiei mediteranene si stim deja ca traiesc foarte mult oamenii din acea zona si sunt foarte sanatosi!!!!

  2. Super Tania, mã bucur sã aud asta pentru cã eu deja de cîtiva ani folosesc otet balsamic si nu stiam ca e asa de bun pentru sãnãtate🙂 Stiati cã otetul ãsta are culoarea cafenie întunecatã, asa vã dati mai repede seama despre care otet este vorba.

  3. Tania

    Da stiam cum arata…am folosit dar nu foarte mult!!! Dar de azi gata….traiasca otetul balsamic…..Chiar stiu si o reteta superba…cel putin me asa mi s-a parut…..carne la gratar….porc curcan, orice se prefera…si vinete la gratar cu ciuperci…adica totul la gratar separat, si acest otet…mmmm…iami!

  4. Tania

    Capusneac…..sau in romana varza innabusita…vot tak!!!!

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s