La fête Mihai Eminescu

Dublu clic pe imagine pentru a vedea mai clar.

Publicités

16 Replies to “La fête Mihai Eminescu”

 1. Da super….mai ales ca asociatia moldo- română e reprezentata doar de un singur drapel….hmmmm faci politica periculoasa draga mea!
  E foarte dragut afisul…da unde il vei pune?

 2. Tania, esti chiar prima (la sigur si nu ultima), care vede in logou drapelul unui singur stat. Si-ti multumesc pentru acest feedback, deoarece asa ma faci sa raspund la eventualele intrebari/critici de acelasi gen din partea altor persoane.

  I. In primul rand, de fapt, acest logou s-ar putea vedea in primul rand – ca atare, adica ca un simbol al unui ONG care e prin definitie apolitic.

  II. Ideea despre drapelul românesc, care ar fi « singurul drapel » de pe logo.

  Ideea data ar putea fi comparata cu problema paharului pe jumatate plin sau pe jumatate gol. Asta pentru ca de fapt in forma sa unica corecta drapelul al niciunui stat NU este reprezentat pe logo.

  Nici chiar acel al Elvetiei pana la urma, pentru ca forma corecta a lui ca si a multor altor drapele trebuie sa fie dreptunghiulara. Or, pe desen e vba de o aripa si niste pene de pe ea.

  Si cand « ma leg » de forma, nu o fac de dragul argumentului. Sunt state care au steaguri in alta forma decat dreptunghiulara, ca de exemplu …

  III. Cat priveste tricolorul de pe aripa din dreapta, aici e si mai simplu : steagul României comporta doar trei culori fara nicio inscriptie sau desen, pe cand cel al R. Moldova are in mijloc si o stema. Pai, pe aripa din dreapta sunt prezente cele trei culori COMUNE ale ambelor drapele, dar si portretul lui Eminescu – care si el e comun (sau « comun », daca vreti) culturi(lor) ambelor state.

  Adica, iarasi in compozitia lor corecta, pe aripa dreapta a logoului nu este reprezentat nici drapelul R. Moldova si nici cel al României : pentru ca drapelului RM ii lipseste stema si in plus el e « bruiat » de portretul poetului, iar in cazul drapelului Ro, la fel, portretul e « in plus ».

  IV. Si ar mai fi un argument. Cred ca stiati ca exact aceleasi culori si in exact aceeasi ordine se regasesc pe steagurile a cel putin doua alte state : Andora si Tchad.

  🙂 E clar ca AMRE nu are nimic in comun nici cu Tchad si nici cu Andora ( sau cel putin la momentul de fatza 🙂 ! ), dar aceasta situatie cu 4 state si aceleasi trei culori comune ne lasa sa intelegem ca de fapt ca asupra acestor trei culori nici Ro si nici RM nu detin un monopol absolut si deci suntem si noi liberi sa ne inspiram din ele.

  V. In general, si cu asta o sa inchei, un drapel apartine in primul rand poporului si nu statului, precum si statul el insusi e pana la urma si el « un instrument » in serviciul poporului.

  In concluzie, logoul nostru este o pura inspiratie artistica.

  Sper ca sa fie si una foarte reusita, dar va las pe voi sa apreciati.

 3. Uuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu….iakatu ai raspuns provocarii…bravo Kiril…nici nu ma asteptam la asa argumentare….ma mindresc!

 4. Natasha tu ai ascultat piesele de la eurovision…..sa mori de ris nu alta…..da cea mai super e aia a lu Pavel Turcu….sa faci pe tine poti, scuze dar mare imbecilism la noi in tara! Altfel de reactii nici nu poti avea!

  1. La început am fost socata, dar dupa nici nu stiam cum sa reactionez. Oamenii au facut înca pagina pe facebook pentru « promovarea » lui 😀 😀
   Daca Turcu asta a facut piesa expre pentru a shoca lumea, asta e o chestie, mai grav e, daca chiar a depus efort pentru a cuceri Eurovisionul.

 5. Sergiu zicea ca ar fi un mare pricol sa-l trimita pe el, ba chiar ca l-ar vota, de dragul pricolului! Cel mai interesant e ca multi il vor sustine anume din acest motiv….si tot asa, din bataie de joc nici nu-si dau seama cum ii fac publicitate, dar cel mai grav pentru mine a fost ca copilul meu a retinut melodia si cinta prin casa….asta ce ar insemna? Ca totusi are lipici? Sau e o melodie atat de proasta incit nu poti s-o uiti? Eu ii recunosc un merit si anume acela, ca daca esti fara dispozitie, ti-o ridici imediat ascultind-ul…mare pozor pentru tara noastra!

 6. aduceti-va aminte cum intr-un an au castigat Mostrii din Danemarca pare-mi-se… exact aceeasi logica de evolutie pe care o descrii, Tania.

  dar stati linistiti, moldovenii sunt prea pudici ca sa « permita » o asemenea piesa la eurovision. parerea mea. (Chiril)

 7. O da imi aduc aminte si asta ma face sa revin la o idee mai veche de-a mea…..nebanuite sunt caile mintii omenesti si tare intunecoase mai sunt tunelele ei….horror nu alta! Asa ca Pavlusha este anghelocek…ai dreptate!

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s