Articolul Ambasadei Române :)

15 ianuarie 2010 – întâlnirea românilor la Vevey
În 2010 se împlinesc zece ani de la amplasarea pe faleza lacului Leman a bustului lui Mihai Eminescu, realizat de sculptoriţa Andreia Bove şi donat oraşului Vevey de Ambasada României la Berna. A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, în luna ianuarie, românii din Elveţia să se reunească la Vevey pentru a marca ziua de naştere a poetului.

Tradiţionala întâlnire de la Vevey va avea loc, în acest an, vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 16,00. Programul manifestării debutează pe Quai Perdonnet, cu mesaje de salut adresate participanţilor, depunere de aranjamente florale şi oficierea unui tedeum de preotul Adrian Diaconu din Geneva. Din partea autoritaţilor locale, la manifestare va participa primarul oraşului Vevey, domnul Laurent Ballif.

În acest an, românii din stânga Prutului vor fi, de asemenea, prezenţi la manifestarea de la Vevey. Primăria din Vevey şi Asociaţia moldo-română din Elveţia „Mihai Eminescu”, invită participanţii, începând cu ora ora 16.30, la un program la „Le Clabo” (SwissMédiaCenter, rue du Clos 12, 1800 Vevey), care cuprinde, după alocuţiunile oficiale, câteva momente artistice.

Ambasada României în Confederaţia Elveţiană va oferi un « vin d’honneur ».

Sunt aşteptaţi reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti, reprezentanţi diplomatici şi cetăţeni ai Republicii Moldova, un număr cât mai mare de participanţi români şi elveţieni pentru a marca, în acest fel, remarcabila contribuţie românească la cultura elveţiană şi europeană.

http://berna.mae.ro/index.php?lang=ro&id=31&s=100728

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s