Cum sa va pacalesc

1 aprilie

Iata ma gîndem oare cum sa va pacalesc si nu-mi venea nimic în cap, cînd colo, primesc un link de la Ion cu o trimitere la 12 pacaleli interesante din istoria omenirii 😀 Iata niste fragmente din articolul citit:

În anul 1957, BBC anunta:  Datorita conditiilor meteo favorabile, fermierii elvetieni au reusit sa obtina o recolta senzationala de…spaghete.

Stirea a fost insotita de imagini cu oameni culegand spaghetele din copaci, astfel ca, aproape instantaneu, postul de televiziune a fost asaltat cu telefoane. « Cum pot cultiva si eu spaghete? », intreba majoritatea, iar cei de la BBC au raspuns, cu umor si diplomatie: « Plantati un bat din cutia de spaghete intr-o conserva cu sos de tomate si…sperati la tot ce e mai bun ».

Reportajul puteti sa-l vedeti mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=OMNO2Kcvz2k

***

Si mai gogonata a fost minciuna mediatizata pe 1 aprilie 1962 de singurul post de televiziune din Suedia, care emitea alb-negru. Directorul tehnic al postului a aparut pe micul ecran si le-a spus telespectatorilor ca, datorita unei noi tehnologii, oricine va putea vedea programele in culori, cu conditia sa acopere ecranul cu o folie transparenta din plastic.

Mii de telespectatori i-au urmat sfatul, insa, programele au putut fi receptionate color de-abia in 1970 si, evident, fara nicio legatura cu tehnologia « revolutionara ».

***

In 1982, Daily Mail anunta ca un producator local a vandut 10.000 de sutiene care cauzeaza o problema fara precedent. Incuietorile acestora, fiind din metal, blocheaza semnalul radio-tv  atunci cand sunt expuse la caldura corpului uman.

Nimic grav pana aici, dar pe 1 aprilie 1982, cand a fost publicata stirea, toate angajatele laboratoarelor din telecom-ul britanic au fost obligate sa dovedeasca ce sutien poarta la serviciu!

***

Tot despre o lege noua vorbea, pe 1 aprilie 1993, postul german de radio Rundfunk.

« Practicantii jogging-ului in parcuri vor trebui, de-acum incolo, sa alerge cu cel mult 4 kilometri pe ora in aceasta perioada a anului, pentru a nu deranja veveritele, aflate in sezonul de imperechere ».

***

Una dintre cele mai rasunatoare farse de data relativ recenta a fost facuta in 2008 de postul TV BBC. In seria de emisiuni « Miracolele evolutiei », postul britanic a prezentat imagini cu pinguini zburatori care, satui chipurile de gerul din Antarctica, au plecat sa petreaca iarna la cald, in America de Sud.

Imediat, insa, BBC a difuzat un material in care explica faptul ca totul a fost o pacaleala de 1 aprilie, in care pinguinii zburatori au fost realizati cu ajutorul computerului.

http://www.youtube.com/watch?v=9dfWzp7rYR4&feature=player_embedded#

Publicités

4 Replies to “Cum sa va pacalesc”

  1. Iata cum am facut si eu sa nu treaca degeaba ziua aceasta:
    Am intrat in 2 birouri de la seriviciul meu in care lucreaza colegii mei, din aceeasi directie, barbati de 50/60 de ani si iam anuntat ca urgent in sala de shedinte are ceva de dsicutat sheful cu noi (shefu nu era la serviciu). Am intrat in sala de shedinte toti, vreo 5 barbati si deamu noi 3 fete la masa rotunda, ei serioshi, cred ca ceva important daca la ora aceasta urgent, si noi fetele le aratam pe o foaie cu litere mari CU 1 APRILIE! A fost interesant, amintire.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s