Film « Mak »

Eu sunt fericita de parca am cistigat in loto 🙂 Merg la festivalul de cinéma de la Locarno unde pe parcursul la 3 zile va fi difuzat filmul de scurt metraj « Mak » realizat de Géraldine Zosso. Pentru prima oara unul din cintecele mele va fi prezent in cinema, nu stiu oare cite secunde va dura fragmentul, dar déjà e un inceput 🙂

***

Un bebeluș plânge într-o cabină foto automată. Mama lui încearcă să-l liniștească, șoptindu-i cuvinte în dulcele grai moldovenesc. Fotografiile apar, două fețe lipite una de alta.

Ilinca are 14 ani; trăiește de un an în Elveția, cu mama și mătușa. Tocmai a născut. Mama sa auzise despre o cutie în care se puteau depune bebelușii.

O poveste despre migrația feminină și despre dificultatea de a fi în același timp și fiică și mamă, de parte de orice repere culturale și într-o societate elvețiană indiferentă și puțin tolerantă.

Filmul « Mak » va fi proiectat în cadrul ediției din 2010 a Festivalului internațional de film de la Locarno, în cadrul concursului « Leopardi di Domani, secțiunea națională, în zilele de 6 august de la ora 14:00, 7 august de la ora 11:00 și 8 august de la ora 21:00.

(http://www.casa-romanilor.ch/filmul-mak-participa-la-festivalul-de-film-de-la-locarno-2010 )

Publicités

2 Replies to “Film « Mak »”

  1. nu imi vine sa cred sa aud piesa ta, macar shi pentru citeva clipe, pe o piatza atit de mare, cu atita lume, ambianta, munti imprejur shi sub cer liber…

    1. Marina nu a fost chiar asa. Povestesc: intreg orasul e in festival, sunt o gramada de ecrane peste tot, care in aer liber si care inchise. Si parca special sa te contrarieze pe tine, filmele de scurt metraj au fost difuzate intr-o sala inchisa. În rest muntii erau, aer liber era si multe multe ecrane 🙂 A fost foarte frumos. Toata lumea vorbeste italiana. O ambianta faina!

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s