Home sweet home!

20150205_192042-e1423687155901Doamne, nicaieri nu e asa de bine ca la mine acasa 🙂 parca toti stiu fraza asta dar cind o simti parca ar fi o noutate pe care vrei sa o împarti 🙂

Am fost la Congresul European in Sexologie Medicala, care a avut loc anul asta la Copenhaga. Credeam ca o sa fiu super bucuroasa sa am un moment pentru mine, noi contacte, noi cunostinte. Totul a fost ok, dar totusi alaturi de Bamburica al meu e cel mai bine 🙂 nica profesionalism in mine 😀

Daca ar fi sa redau ce mi-a parut cel mai interesant în toate prezentarile auzite, as numi cercetarea unui Doctorant al Universitatii din Tilburg, Olanda, dnul Andreas A.J.Wismeijer. El a studiat caracteristicile psihologice a persoanelor ce practica BDSM (Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism). Daca pîna acum aceste activitati erau considerate mai degraba ca fiind din domeniul psihopatologiei, studiile mai recente revela rezultate favorabile în ceea ce tine caracteristicile psihologice a acestui grup de persoane.

În studiul acestui cercetator s-au calculat asa variabile ca (încerc sa le traduc pe cît de bine posibil): încrederea într-o relatie; disconfort în relatia de apropiere a partenerului; nevoia de a fi aprobat, acceptat; atasament evitant; atasament anxios; extraversie; deschiderea spre noi experiente; sensibilitatea de a fi respins; sentimentul propriu a bunastarii psihologice etc. Din grupul BDSM faceau parte 3 catégorii de persoane: I. « dominantii », II. « subordonatii » si III. cei ce variaza rolurile intre dominant in subordonati.

În urma rezultatelor acestui studiu a reiesit ca grupul BDSM dispune de caracteristici psihologice mai puternice si favorabile decît al grupului control, ei fiind si mult mai autonomi în relatiile afective. Chiar si categoria « subordonatilor » manifesta un scor mai înalt la variabila « bunastarii psihologice subiective » (Subjective Well-being) decît a grupului control.

Ce spuneti de asa rezultate? Dupa parerea sociologului Newmahr Staci, BDSM trebuie considerata ca o activitate recreativa mai degraba decît una devianta. Voi ce ziceti?

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s