Familia mea

Pagina asta e atît de importantã pentru mine, încît mult timp nu mã puteam hotãrî sã o îndeplinesc.

O sa fie un articol mare, pe care cred cã o sã-l completez continuu.

Buneii

Pe buneii mei nu i-am vãzut niciodatã, au murit toți înaintea nașterii mele.

Pãrinții: Tamara Pavalachi (Grigorii) și Tudor Pavalachi Familia

Familia asta e forța mea. Cred cã le-am obținut pe toate numai datoritã educației și dragostei lor.

Mãmica e o personã timidã, calmã, foarte cumsecade, sãritoare la nevoie, dar toate astea pînã la o vreme 🙂 nu trebuie de exagerat cã e posibil sã o pãțești. Cred cã tata cel mai des a pãțit-o, de asta el la noi e așa perfect acum.

Nouã tare ne plãcea sã dormim cu ea în pat, cînd tata lucra în noapte. Cînd ne cãțãram toate 3 fete, era vesel 🙂

Tãticu meu e un bãrbat de treabã, tare mai iubește el fetele lui, dar avem deja concurenți serioși – nepoțeii 🙂 Dar despre ei ceva mai tîrziu.

Tãticu la noi era sever, se mai întîmpla sã ne vadã la masã cu unghiile vopsite « cocomîrlele » și ne trimetea sã ne ștergem unghiile și pînã nu le ștergeam nu veneam la masã. Mai bolboroseam noi pe sub nas, dar ce sã-i faci 🙂

Era un moment care tare mie imi plãcea, cîteodata dimineața el venea sã mã trezeascã și îmi spunea « scoalã puișor » crezînd cã dorm, altfel el nu prea ne dezmierda, dar oricum știam cã ne iubea. Ne fãcea ouã prãjite (pentru cã Marinei, sora mea mai micã, tare-i plac « ochișorii ») și ne dãdea încãlțãmintea cu vacsã. A fost odatã ca-n povești …

Elena

*

Elena – sora mea mai mare, avem o diferențã de vîrstã destul de mare – 6 ani, dar ne-am împãcat bine întotdeauna.

Eu îi spun Ileana. Ea e jurist de profesie, dar cu specialitatea 2 copii 🙂 Glumesc, ea la noi lucreazã, e femeie activã. Cãsãtoritã.

*

Cumnatul meu. El existã.

*

Alexandra – nepoțica mea. Noi îi spune Sandușeaca, sau Sãndulic, sau Fandusioaica 🙂 Tare mi-i dragã de fata asta, e o frumușațã cumințicã (asta pentru a o încuraja 🙂 ) Anul ãsta s-a dus la școalã, în clasa întîia (parcã putea sã se ducã deodatã într-a doua? :)), mare eveniment! În clasã muzicalã, iatã mai avem o cîntãreațã în familia mea. Noua mea concurentã, mai ales de frumusheiicînd am auzit cã o sã-mi ia pianul de acasã.

*

Cãlin – nepoțelul meu. În sfîrșit avem un bãiat în familia noastrã, sãrmanul bunel, cred cã deja nu mai spera la așa o bucurie, cu tot batalionul ãsta de fete 🙂 Pe Cãlin, din pãcate nu-l cunosc tare bine l-a caracter, ne vedem foarte puțin, eu vin o datã pe an acasã, așa cã noi ni-am vãzut numai de 2 ori. Si astã varã cînd am stat cu nepoțeii mei, mi-am zis cã nu fac degrabã copii. Doamne cîtã energie am eu, sã fug încolo, încoace, lucru, muzicã, lecții. Si dã mi-l pe Cãlin pentru o orã și am murit de obosealã. Dar oricum mi-i dragã, cã-i un frumușe și bunișor și-mi place cum stã la fusta mamei, nu cumva sã o lese. Aceștia sunt frumușeii mei 🙂 Acuma sã trecem la lucruri serioase – mezina!

*

MarushkaMarina, ona i Marushka i Hahatushka 🙂 Vroiam sã mai scriu niște detalii despre cum o numim, dar mã tem sã nu-mi trimitã vreun virus prin internet 🙂 🙂 Marina ai vãzut cã m-am reținut și nu am zis cã ești curnuț 😉 😀 😀 😀

Ea acuma e la Paris, împreunã cu prietenul ei – Ricardo (tare bãiat bun, ãsta o sã batã recordul la cel mai bun ginere 🙂 Mama tot cãuta cine din 3, o sã sape la ea la vilã, Ricardo a zis cã o sã-i cumpere un tractor 🙂 Un ginere ca o floare:))

Face masteratul în Psihologie. Marina care e tema ta de cercetare?

Va continua…

Publicités

11 Replies to “Familia mea”

  1. Mi-a venit sa râd și să plîng în același moment…cocmârlele… 🙂 🙂 🙂 Foarte draguț!!! Întradevăr..ai o familie frumoasa!!! Tot respectul pentru părinții tăi care au avut o mare încercare…și anume acela de a crește trei fete, de a le educa si a le face oameni!!! Stii vorba aia…Să fii om e lucru mare!!!

  2. « ma bat a crapa cu tine, vorghesc, vorghesc shi tot dijeaba, o nioaga iti trebuie tie… »

    P.S. vorbele mamei shi in acelashi timp mesaj natashei

  3. e prima dată cînd văd un blog atît de…personalizat, chiar l-ai împodobit cu multe din tine. Îmi place..mă face să mă simt mai..informal 🙂 de parcă ne-am cunoaşte de mult timp.

    🙂

  4. Intr-adevar o familie de invidiat,eu imi amintesc cum veneam la voi in ospetie cind eram mai mica,si asha va invidieam(invidie alba)de relatiile voastre ca intre fete,in acele momente imi doream si eu macar o sora mai mare cu care m-ash putea intelege atit de bine,cum va intelegeati voi.Va pup tare si-mi sunteti scumpe toate 3 :*

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s