Închisoare pe viata pentru copii

Ghiciti care e tara care are numarul cel mai înalt de sentinte pe viata pentru persoane care în momentul savîrsirii crimei nu aveau vîrsta de 18 ani? – Statele Unite ale Americii, va vine a crede?

Sunt 2 state în lume care nu au semnat Conventia pentru drepturile copilului, ghiciti care? – SUA si Somalie, va vine a crede?

Ce credeti oamenii acestia au dreptul la a 2-a sansa? De ce adolescentul care nu are dreptul de vot, drepturi civile depline trebuie sa isaseasca o pedeapsa ca un adult? Tare sper sa va spuneti punctele voastre de vedere!

Publicités

4 Replies to “Închisoare pe viata pentru copii”

  1. Eu poate voi fi subiectiva…dar daca un adolescent de 17 ani poate sa violeze, sa omoare si sa faca alte grozavii, atunci el poate si trebuie sa ispaseasca pedepse la fel ca adultii…sorry, dar ei doar nu comit crime adolescentine! Ei comit crime la fel ca si maturii….

    1. Da, dar de ce un adolescent de 17 ani nu are dreptul sa bea, sa conduca masina, sa voteze? este un argument asupra capacitatii lor, nu? faptul ca ei sunt capabili sa faca crime ca maturii, nu înseamna ca ei în capul lor sunt maturi.
      Uite alt caz:

  2. Nataia, nu stiu exact ce voi scrie in raspuns la tema data, incep si eu a scri ceva, gindurile mele, opinia mea. Snt de acord cu Tania, insa si cu tine, deci sunt in mijloc si mi-i greu sa ma stabilizez intre voi. Pe de o parte, treuie sa fie oarecum « pedepsiti » acesti adolescenti, iar pe de alta parte nu se stie ce va iesi mai apoi, dupa acei 5-10 ani de inchisoare, poate si mai inrait. Dra daca sa-l lesi la « libertate » este mult probabil ca el va intelege gresit faptele lui, si va considera ca e « corect » ceea ce face.
    Cred ca este un subiect foarte sensibil si complex, ca si mute alte subiecte de societate. Aceasta se rezolva la nivel uman, social si etc. etc. De ex. daca un adolscent a incalcat legea (exista in orice stat astfel de document) trebuie sa raspunda conform, dar statul trebuie sa asigure o dezvoltare morala a infractorului inchis, ca mai apoi la iesirea din inchisoare sa fie om si sa inteleaga procesul vital (nu stiu cum sa-i spun mai bine), adica ma refer la sensibilizarea infractorilor, consider ca nu trebuie sa fie uitati sau aruncati din societate, integrare in viata. Iata, am incercat sa-mi expun opinia, nu stiu daca voi fi inteleasa 🙂

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s