Excizia

Aceasta practica se întîlneste în mai multe regiuni ale lumii: Africa, Asia, tarile Arabe.

Excizia a fost practicata înainte aparitiei religiilor. Adica nu este legata de islam. Sunt si careva crestini din Africa care practica excizia.

În ce consta excizia? Este înlaturarea partiala sau totala a clitorisului si buzelor externe (nu sunt sigura ca asa se traduce). Excizia cea mai grava e atunci cînd organele feminine externe sunt practic total înlaturate si vaginul e cusut lasînd numai o mica trecere pentru perioada mentruala. La casatorie acest « mic pasaj » este « desfacut » de sot, astfel demonstrînd ca fata era virgina.

Tarile în care se practica cel mai mult excizia sunt (85% din femei sunt excizate): Djibouti, Egypte, Etiopia, Erytreea, Guineia, Mali, Siera Leone, Somalie, Soudan (am scris tarile si în româna si în franceza si în engleza 🙂

Excizia este practicata pentru urmatoarele cauze:

– pastrarea virginitatii

– ameliorarea placerii barbatilor (caci vaginul este micsorat)

– protectia împotriva placerii femeilor (considerînduse ca ceva negativ si ce nu poate fi controlat de barbati)

– cauza igienica

– cauza estetica

– cauza culturala si traditionala.

***

E bizar ca noi nu cunoastem atît de mult despre aceasta practica, nu? Zeci de mii de fete mor din cauza acestei practici. Pe lînga faptul ca ele nu primesc placere de la actul sexual pe parcursul întregii lor vieti, ele sufera enorm si în perioada menstruala si la nastere. Circumcizia este o mutilare! Va da-ti seama despre efectul asupra psihologia unei întregi populatii feminine care au trecut prin asta din generatie în generatie?

Eu am fost la prezentarea unui film, facut de femei ce au suferit circumcizia. A fost destul de socant pentru mine sa le vad, sa le aud si sa-mi imaginez viata pe care o traiesc. Dupa difuzarea filmului au fost discutii. Am fost si mai surprinsa sa vad un barbat african ridicîndu-se si spunînd ca interzicînd migrantilor de a continua aceasta practica, pe lînga faptul ca ei au pierdut mediul de unde vin, occidentalii vor sa le ia si cultura lor. Mai nu l-am ucis acolo :))

Sper sa lasati careva comentarii la aceasta tematica, care mult ma preocupa!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s